Arrestatie na plofkraak op geldautomaat in Bodegraven

De politie heeft afgelopen nacht een aanhouding verricht na een plofkraak op een geldautomaat op de Vromade in Bodegraven. De verdachte werd aangehouden in Den Haag.

Bij de politie kwamen rond 04.20 uur meerdere meldingen binnen van getuigen die een knallen hadden gehoord. De verdachten zouden na de knallen zijn weggereden in een donkere auto. De politie heeft met meerdere eenheden in de omgeving gezocht naar daders en/of een verdacht voertuig.

Op de A12 ging plotseling een donkere auto er met hoge snelheid vandoor in de richting van Den Haag. Agenten zetten de achtervolging in en op de Pletterijstraat in Den Haag stopte de bestuurder. Hij en een bijrijder stapten uit de auto en vluchten te voet verder.

Na een achtervolging korte achtervolging werd de bestuurder aangehouden. Het gaat om een 24-jarige man uit Den Haag. De andere inzittende werd niet meer aangetroffen. De EOD heeft vanwege de explosie bij de geldautomaat onderzoek gedaan.

De recherche onderzoekt of de aangehouden verdachte betrokken is bij de plofkraak en heeft zijn auto in beslag genomen. De tweede verdachte is spoorloos verdwenen.