Arrestatie om verkrachting bejaarde (85) vrouw in Den Haag

De Haagse recherche heeft donderdag een 41-jarige man uit Den Haag gearresteerd op verdenking van het meerdere keren verkrachten van een bejaarde dame van 85 jaar oud in haar woning aan het Isabellaland.

Woensdag 1 juli kwam er rond kwart voor 10 in de morgen een melding dat een bejaarde dame in haar woning meerdere keren was verkracht. Vanwege de warmte had de vrouw rond 05.00 uur haar slaapkamerraam opengezet. Korte tijd later stond er plotseling een onbekende man in haar slaapkamer. De man hield de vrouw vast en heeft haar meerdere keren verkracht. Rond 09.00 uur wist de bejaarde eindelijk te ontsnappen en hulp in te schakelen.

Direct na de melding startte de politie een groot onderzoek. Forensische experts deden sporenonderzoek in en om de woning en stelden een vingerafdruk veilig. Door de vingerafdruk is later op de dag de identiteit van de verkrachter bekend geworden. De recherche ging direct op zoek naar de man en hielden hem donderdag aan. Het slachtoffer is opgevangen in een verzorgingstehuis.