Arrestatie voor gewelddadige beroving van 8000 euro na vastbinden slachtoffer op straat

De Amsterdamse recherche heeft een aanhouding verricht voor een gewelddadige beroving waarbij een man werd vastgebonden en van 8000 euro werd beroofd. Het slachtoffer dacht op date te gaan.

Op 26 november 2018 heeft een 20-jarige jongen een afspraakje met een meisje die hij via internet had leren kennen. Rond 20.00 uur loopt hij vanaf het metrostation Jan van Galenstraat in de richting van de Willem Augustinstraat om vervolgens linksaf te slaan, onder het viaduct van het treinspoor door. Net voorbij dat viaduct wordt hij de bosjes ingetrokken door drie jongens.

De daders gaan gewelddadig te werk en binden de handen en voeten van het slachtoffer vast. Onder bedreiging van een mes moet hij zijn telefoon en inlogcodes voor zijn mobiel bankieren app afstaan. Er verdwijnt vervolgens een bedrag van 8.000 euro van zijn spaarrekening naar een betaalrekening.

Terwijl het slachtoffer vastgebonden in de bosjes wordt achtergelaten, wordt het overgeboekte spaargeld bij verschillende geldautomaten opgenomen. Het slachtoffer weet na enige tijd hulp in te schakelen van omstanders. De politie heeft nu een 23-jarige vrouw aangehouden op verdenking van betrokkenheid. Het onderzoek wordt voorgezet.