Vanmorgen vroeg heeft de politie in verband met een groot recherche onderzoek naar een criminele organisatie die zich bezig zou hebben gehouden met onder meer grootschalige drugshandel en afpersing op verscheidene adressen in vallen gedaan. In totaal zijn negen verdachten opgepakt. Bij vier daarvan moest er een arrestatieteam (AT) worden ingezet.

Het onderzoek naar de criminele organisatie startte naar aanleiding van een schietpartij in september 2012 in Tilburg. Door dat onderzoek kwam er een groep in Tilburg wonende mannen in zicht die vermoedelijk deel uit maakten van een criminele organisatie. Zij zouden zich onder meer bezig hebben gehouden met grootschalige internationale drugshandel. Tevens verdenkt de politie hen van afpersing, rippen en het in bezit hebben van vuurwapens.

Er zijn vanmorgen negen verdachten aangehouden, zeven in Tilburg, één in Waalwijk en één in Antwerpen, België. Het gaat om acht mannen en één vrouw in de leeftijd van 22 tot en met 47 jaar oud. In Antwerpen werd in samenwerking met de Belgische autoriteiten een 43-jarige man aangehouden, Hij wordt ook verdacht van betrokkenheid bij het schietincident dat op dinsdag 11 september 2012 omstreeks 01.00 uur plaats vond op de Kapelmeesterlaan. Een 44-jarige man uit Tilburg raakte daarbij zwaargewond.

Onder leiding van de rechter-commissaris zijn op tien verschillende plekken vandaag doorzoekingen gedaan. Daarbij werden onder meer vier vuurwapens aangetroffen. Ook werden drie auto’s in beslaggenomen.

Tips? PIN: 2A07338D | SMS & WhatsApp 06-42697129 | info@crime-nieuws.nl