Arrestaties bij controle clubhuis motorclub Trailer Trash Travellers

De gemeente Haarlem heeft samen met de politie een controle uitgevoerd in het clubhuis van motorclub Trailer Trash Travellers. Een aantal personen zijn aangehouden.

De controle had te maken met de naleving van de Drank en Horecawet. De motorclub heeft geen vergunning om sterke drank te schenken. De controle volgde na een eerdere controle vorig jaar waarbij vastgesteld werd dat er (sterke) drank in het clubhuis aan het Tennispad aanwezig was.

Destijds is er door de gemeente een dwangsom van 2500 euro opgelegd die bij herhaling uitgevoerd kan worden. Tijdens de controle vrijdagavond bleek dat er (sterke) drank in het clubhuis werd gebruikt. De gemeente Haarlem onderzoekt nu of er voldoende grond is om die eerder opgelegde dwangsom onvoorwaardelijk op te leggen.

Tijdens de controle heeft de politie een 29-jarige Haarlemmer aangehouden. Hij moet nog 29 dagen straf uitzitten. Een 32-jarige man uit Heerhugowaard had een aantal XTC-pillen en munitie bij zich, terwijl een 23-jarige Haarlemmer nog een boete moest betalen.

Verder is een 39-jarige Hagenaar aangehouden, die nog een bedrag van 10.000 euro inzake een ontnemingsvordering dient te voldoen en een 51-jarige man werd nog gezocht door de politie voor heling.