agenten mitch herniquez, agenten vervolgd henriquez, dood henriquez politie geweld
© Facebook

Arrestaties bij demonstratie inzake dood Mitch Henriquez (UPDATE)

De demonstratie na de dood van de 42-jarige Mitch Henriquez uit Aruba is compleet uit de hand gelopen. De ME heeft ingegrepen en er zijn arrestaties verricht.

Ongeveer 500 mensen hebben meegedaan aan de demonstratie in Den Haag. Ze protesteren tegen de gewelddadige dood van Mitch Henriquez en politiegeweld in het algemeen. De demonstratie begon rustig maar de sfeer sloeg na enige tijd om.

Arrestaties bij demonstratie inzake dood Mitch Henriquez
Omgekomen slachtoffer, Mitch Henriquez. 

 (UPDATE)

De politie heeft bekendgemaakt dat er in totaal zestien aanhoudingen zijn verricht na de uit de hand gelopen demonstratie. Ook burgemeester Van Aartsen heeft gereageerd zie reactie hieronder.

‘De politie heeft gisteravond begriphebbend voor de emotie en de boosheid alle ruimte gegeven voor deze demonstratie, daar heb ik ook opdracht toegegeven, want ik begrijp dat mensen hun emotie willen laten zien. Maar als dat vervolgens uit de hand loopt en leidt tot vernielingen die niets meer met de dood van deze man te maken hebben, dan treedt de politie op. Geweld is natuurlijk nooit een oplossing. De politie kwam in actie toen agenten werden belaagd en er vernielingen werden aangericht in een wijk, waar de bewoners helemaal niets met dit incident te maken hebben. Verder roep ik iedereen op om rustig te blijven, en gevoelens van onmacht en boosheid niet te laten ontaarden in vernielingen en geweld. Ik betreur dit geweld ten zeerste.’ Aldus burgemeester Jozias van Aartsen.