© US Army (public domain) via Wikimedia Commons

Arrestaties en vuurwapen in beslag na melding schietpartij Vlissingen

In Vlissingen heeft de politie dinsdagavond aanhoudingen verricht na meldingen van een schietpartij. Er is ook een vuurwapen aangetroffen en in beslag genomen.

Bij de meldkamer kwamen rond 21.15 uur meldingen binnen van een mogelijke schietpartij op het Van Houtenplein. Al vrij snel werd duidelijk dat een auto was weggereden. Agenten zagen enkele minuten later deze auto op de Sloeweg rijden. De bestuurder werd door middel van een uitpraatprocedure uit de auto gehaald en aangehouden. De agenten trokken hierbij uit voorzorg hun pistolen. Het gaat om een 20-jarige man uit Middelburg. De auto werd in beslag genomen.

Een jongen (16) uit Vlissingen raakte bij het incident lichtgewond, vermoedelijk veroorzaakt door een scherp voorwerp. Later bleek hij vermoedelijk ook betrokken bij het incident en is aangehouden. Later op de avond heeft de politie nog een 21-jarige man uit Middelburg en een 42-jarige vrouw uit Vlissingen aangehouden op verdenking van mogelijke betrokkenheid bij de schietpartij.

Het viertal is voor verder onderzoek naar het politiecellencomplex gebracht, waar ze worden verhoord. Zij zitten in beperkingen en mogen alleen maar contact met hun advocaat hebben.