Walther 9mm pistool © Carl Walther GmbH - Germany via Wikimedia Commons

Arrestaties en vuurwapen in beslag na ontvoering man in Drachten

Agenten hebben in Drachten en Boelenslaan vijf personen aangehouden in verband met een melding van een ontvoering. Bij de aanhoudingen is een vuurwapen aangetroffen en in beslag genomen.

Een aantal politieagenten zaten zondagnacht in een surveillanceauto toen een 26-jarige man uit Almelo op hen af kwam rennen en meldde dat hij tegen zijn wil werd vastgehouden in een auto die nét wegreed. Een tweede surveillanceauto zette de achtervolging in en de inzittenden, een 26-jarige man uit Surhuisterveen en een 45-jarige vrouw uit Drachten, werden aan de kant gezet en aangehouden.

Uit onderzoek van de politie bleek dat er vermoedelijk nog meer personen betrokken waren bij deze zaak. Het spoor leidde naar een camping in Boelselaan. Daar werd na een doorzoeking een vuurwapen aangetroffen en zijn nog drie verdachten aangehouden.

Het gaat om een 41-jarige man uit Ureterp, een 37-jarige man uit Drachten en een 21-jarige vrouw uit Augustinusga. Alle verdachten zijn ingesloten voor een nader onderzoek. Er zijn twee personenauto’s in beslag genomen. Het zelfde geldt voor het aangetroffen vuurwapen. De politie gaat verder onderzoeken wat er precies is voorgevallen.