Arrestaties i.v.m. kunstroof uit Kunsthal in Rotterdam

De politie in Rotterdam heeft vandaag laten weten dat er arrestaties zijn verricht in verband met de kunstroof uit de Kunsthal in Rotterdam op 16 oktober 2012. De drie verdachten, allen mannen, zijn aangehouden in Roemenië.

Volgens de politie zijn er geen schilderijen teruggevonden. Verschillende media melden dat de drie verdachten gisteravond al zijn aangehouden. Ze zijn inmiddels voorgeleid aan de rechter-commissaris en ze zitten nog zeker dertig dagen in voorlopige hechtenis.

Wat de rol van de verdachten was, is (nog) niet bekendgemaakt. Het NOS meldt dat de drie zouden zijn aangehouden op basis van signalementen die na de roof zijn verspreid. De Roemeens politie laat in ieder geval niets los in verband met het lopend onderzoek.

Gisteren werd de kunstroof nog gelinkt aan een Ierse bende. Maar of daar een kern van waarheid in zit zal nog moeten blijken.

Bij de, zeer makkelijke, roof op 16 oktober werden zeven schilderijen gestolen van onder andere Monet, Matisse en Picasso. De gezamenlijke waarde van de gestolen schilderijen zou enkele tientallen miljoenen bedragen.