Lijntjes cocaïne © crime nieuws

Arrestaties in Nederland voor onderschepte partij cocaïne van 700 kilogram in haven Antwerpen

De politie heeft in verband met een in de Antwerpse haven onderschepte partij cocaïne, aanhoudingen verricht. De verdachten zijn opgepakt in St. Willebrord en op luchthaven Schiphol.

In 2017 startte de Dienst Infrastructuur van de Landelijke Eenheid onder het gezag van het Landelijk Parket een onderzoek naar drugssmokkel- en handel. Tijdens het onderzoek kwam een container in beeld en na contact met de Antwerpse douane bleek dat er in de container 700 kilogram cocaïne was verstopt. De drugs zijn in beslag genomen en vernietigd.

Er was een link met Nederland en verder onderzoek in deze zaak leidde woensdag tot de aanhouding van een 43-jarige man uit Breda die bij aankomst op Schiphol werd aangehouden. Bij doorzoeking van zijn woning en garageboxen zijn gegevensdragers en administratie in beslag genomen.

In St. Willibrord werd een tweede verdachte aangehouden. Het gaat om een 40-jarige man die in zijn woning werd opgepakt bij een inval. Ook bij hem zijn na doorzoeking gegevensdragers en administratie in beslag genomen.