Arrestaties in Utrecht en Nieuwegein voor plofkraken bij supermarkten

De recherche heeft in een onderzoek naar plofkraken verdachten aangehouden in Utrecht en Nieuwegein. De opgepakte mannen worden ervan verdacht betrokken te zijn geweest bij meerdere plof- en trekkraken bij verschillende supermarkten in Nederland.

De recherche van de eenheid Midden-Nederland is enkele maanden geleden een onderzoek gestart naar plofkraken op geldautomaten in supermarkten. In alle gevallen was de methode volgens de politie hetzelfde. Er werd ingebroken en vervolgens werd de geldautomaat opengebroken door gebruik van een sleepkabel, thermische lans en/of door een gasexplosie.

Gedurende het onderzoek kwam een groep verdachten in beeld. Een deel van hen werd een aantal weken geleden opgepakt in Soest na een plofkraak in een supermarkt aan de Tamboerijn. Vanuit dezelfde professioneel opererende groepering werden vandaag vier mannen aangehouden. Het gaat om verdachten in de leeftijd van 28, 31 en 42 jaar uit Utrecht en Nieuwegein. De mannen zitten in alle beperkingen vast wat betekent dat zij voorlopig geen contact mogen hebben met de buitenwereld.