© Politie

Arrestaties inzake overval met grote buit Audemars Piguet horloges in De Bilt

De politie heeft in verband met een overval op een distributiecentrum in 2016 in De Bilt een verdachte aangehouden. De daders maakten destijds horloges van Audemars Piguet, rijbewijzen en andere kostbare goederen buitgemaakt.

In de nacht van dinsdag 15 op woensdag 16 november 2016 drongen vier mannen het disctirbutiecentrum aan de Universiteitsweg binnen. Ze bedreigden de aanwezige drie medewerkers met een vuurwapen en bonden hen vast. Met een aanzienlijke buit gingen de mannen ervandoor in een grijze BMW. Die auto werd later die woensdagmiddag uitgebrand teruggevonden in Bodegraven.

De buit bestaat onder meer uit horloges van het merk Audemars Piguet, rijbewijzen en paspoorten. De buit is zo kostbaar dat de verzekering een beloning heeft uitgeloofd van 25.000 euro voor de tip die leidt tot aanhouding van de verdachten. Deze beloning is nog steeds beschikbaar.

In totaal zijn nu twee personen aangehouden op verdenking van betrokkenheid bij de gewapende overval. Een 23-jarige man uit Vleuten-de Meern is vanochtend opgepakt. Vorige week hield de recherche een 41-jarige man uit Den Haag aan op verdenking van betrokkenheid. Het onderzoek loopt nog en meer aanhoudingen worden niet uitgesloten.