Maandag heeft de politie in Utrecht op de Laan van Nieuw Guinea acht personen gearresteerd na de vondst van een vuurwapen.

Rond 08.20 uur kreeg de politie melding dat een getuige een man met een vuurwapen een pand had zien binnenlopen. Ter plaatse zagen agenten een man die aan het signalement voldeed het betreffende pand uitlopen. Toen deze man de agenten zag liep hij weer snel naar binnen. Vervolgens zagen agenten hoe vier personen via een zijdeur het pand verlieten. Zij werden direct aangehouden. Een man die op de Makassarstraat door de getuige samen met de man met het vuurwapen was gezien, werd ook aangehouden. In het pand werden nog een aantal aanhoudingen verricht.

Het gaat om twee vrouwen en de man die gezien was met het vuurwapen. De verdachten zijn afkomstig uit Utrecht, Veenendaal, Doorn en Antwerpen en in de leeftijd van 20 tot en met 32 jaar oud. Na een uitgebreide zoekactie in het pand werd een vuurwapen aangetroffen. Ook werden negen computers aangetroffen, waarvan er zeker één gestolen bleek te zijn. Alle computers zijn in beslag genomen voor onderzoek.