De AK-47 (Avtomat Kalasjnikova obraztsa 1947 goda). | Foto ter illustratie!

Arrestaties in A’dam voor mislukte liquidatie in Diemen

De politie heeft donderdagavond in Amsterdam vier mannen aangehouden inzake de liquidatiepoging eerder die middag aan het Fregat in Diemen. Ook is de vluchtauto aangetroffen en zijn bivakmutsen, vuurwapens en kogelwerende vesten gevonden.

Donderdagmiddag werd het slachtoffer, een 44-jarige Amsterdammer, met een kalasjnikov onder vuur genomen aan het Fregat in Diemen. Het slachtoffer probeerde te vluchten en kwam met zijn auto in een sloot terecht. Op dat moment gaven de daders het op en gingen ze er vandoor in de richting van het Diemerbos.

Direct na de poging liquidatie startte de politie een onderzoek wat leidde naar een aantal verdachten in Amsterdam. Het gaat om vier mannen in de leeftijd van 26, 27, 30 en 33 jaar oud. Bij huiszoeking troffen rechercheurs vuurwapens, bivakmutsen en kogelwerende vesten aan. De vermoedelijk gebruikte vluchtauto is ook in Amsterdam aangetroffen. De vier mannen zijn vrijdagmiddag voorgleid aan de rechter-commissaris. Drie van de vier blijven zitten de vierde man is vrijgelaten maar blijft verdachte.