Walther 9mm pistool © Carl Walther GmbH - Germany via Wikimedia Commons

Arrestaties met getrokken vuurwapen in Rotterdam na schietpartij in Bergen op Zoom

In Bergen op Zoom zijn schoten gelost bij een woningoverval op de Adriaan Brouwerstraat. De politie heeft in Rotterdam verdachten aangehouden op verdenking van betrokkenheid.

Bij de meldkamer kwam op vrijdagavond rond 22.00 uur een melding binnen van een mogelijke schietincident. Meerdere eenheden van de politie zijn met kogelwerende vesten naar de straat gegaan. Niemand bleek gewond te zijn. Uit onderzoek werd duidelijk dat er geschoten is tijdens een woningoverval.

Toen de overvallers op de vlucht sloegen en de bewoner de achtervolg inzette werden schoten gelost. De vier overvallers wisten in een auto te ontkomen. De kenteken is vervolgens doorgegeven aan de politie die uitkeken naar de verdachten. Rond 00.30 uur werd het voertuig gesignaleerd in Rotterdam.

De inzittenden werden via een uitlaatprocedure naar buiten geleid in verband met de mogelijke aanwezigheid van een vuurwapen. De verdachten zijn een 29-jarige man zonder vaste woon- of verblijfplaats, een 26-jarige en een 30-jarige Rotterdammer en een 29-jarige man uit Middelburg. Het viertal is aangehouden en ingesloten voor verhoor.