Een opname van een rapnummer in Almere met nepwapens is uitgelopen op een arrestatie door politieagenten met getrokken vuurwapens.

Rond 15.40 uur dinsdagmiddag belde een agent in zijn vrije tijd zijn collega’s nadat hij zag hoe drie mannen op de Grote Markt liepen met ‘wapens’. Hij vermoedde al dat er een clip werd opgenomen omdat iemand alles aan het filmen was.

De politie is ter plaatse gekomen en agenten zagen de mannen uit een winkel komen met twee machinegeweren in hun handen. Ze trokken daarop hun dienstwapen en de drie mannen lieten direct de wapens vallen en werkten mee aan hun aanhouding. Het gaat om een 23-jarige man uit Haarlem en twee Almeerders van 20 en 16 jaar.

Uiteindelijk bleek het te gaan om nepwapens. De drie waren een videoclip aan het opnemen voor een rapnummer. Een vierde man werd heel boos over de aanhouding en sprak de melder hierop aan. Omdat hij zich ondanks herhaaldelijk verzoek niet wilde legitimeren, werd hij ook aangehouden. Het gaat om een 25-jarige Almeerder. Allen zijn overgebracht naar het politiebureau en ingesloten voor verhoor.