Gisteren is een 23-jarige Rotterdammer in het Brabantse Lithoijen beschoten. Dit zou zijn gebeurd toen hij in zijn auto reed. Bij de schietpartij is niemand gewond geraakt.

De Rotterdamse bestuurder reed woesndagmorgen rond 08.15 uur op de J.F. Kennedybaan in Lithoijen toen hij plotseling beschoten werd door personen in één of meerdere auto’s. De jongeman uit Rotterdam raakte daarbij niet gewond maar kwam door de schrik wel in botsing met een taxibusje om vervolgens tot stilstand te komen bij een lantaarnpaal.

Niet veel later kreeg de politie in Den Bosch een voertuig in het vizier die mogelijk betrokken zou zijn geweest bij het schietincident. Na een achtervolging en de inzet van een politiehelikopter konden uiteindelijk twee mannen van 35 en 51 jaar oud worden aangehouden. Later is ook een tas met vuurwapens gevonden in Den Bosch die mogelijk uit de vluchtende auto van de twee heren is gegooid.

Terwijl dit alles gaande was kwam er nog een melding binnen bij de politie van een tweetal verdachte personen in Lithoijen. De twee mannen van 44 en 51 jaar oud werden gecontroleerd door de politie en bleken in het bezit te zijn van vuurwapens. Beide zijn direct aangehouden en ingesloten voor nader onderzoek. De politie onderzoekt nu of de zaken enigszins iets met elkaar te maken hebben.

Tips? PIN: 2A07338D | SMS & WhatsApp 06-42697129 | info@crime-nieuws.nl