Bij de inval van vanmorgen op een woonwagenkamp in Den Bosch zijn naar nu blijkt zestien personen aangehouden. Allen worden verdacht van witwassen. Het kamp en de directe omgeving zijn afgesloten en de politie is nog steeds bezig met het onderzoek.

Bij de actie werden ruim 300 politieagenten en medewerkers van het Openbaar Ministerie (OM), de FIOD, de Belastingdienst, Defensie en de gemeente ingezet. Het onderzoek richtte zich vooral op het vinden van vermogensbestanddelen, zoals contant geld, luxe goederen maar ook bankpassen en eigendomsbewijzen. Er werd inderdaad contant geld aangetroffen maar daarnaast werden op verscheidene plaatsen ook vuurwapens gevonden.

Het kamp aan de Deutersestraat bestaat uit zo’n tien woonwagens. Vanochtend rond 06.00 uur werd er een inval gedaan enw erden alle 29 bewoners van het kamp, waaronder 6 kinderen, van hun bed gelicht. Met twee bussen werden ze afgevoerd. Op dit moment zitten 16 verdachten nog vast op verdenking van witwassen. Het onderzoek zal volgens de politie nog geruime tijd in beslag nemen.

Tips? PIN: 2A07338D | SMS & WhatsApp 06-42697129 | info@crime-nieuws.nl