Gouden AK doet Krakakaa. © crime nieuws

Arrestaties na schietpartij tijdens een achtervolging in Middelburg

De politie in Middelburg heeft vrijdagavond twee mannen aangehouden op verdenking van betrokkenheid bij een achtervolging en schietpartij eerder die avond.

Rond 18.00 uur reed een 22-jarige Middelburger samen met een 18-jarige vrouw, eveneens uit Middelburg, in zijn BMW over de Nieuwe Vlissingseweg richting Middelburg. Ter hoogte van de draaibrug Oost-Souburg werd het tweetal achterhaald door een zilverkleurige Volkswagen Golf. In de Golf zaten twee bekenden van hen.

Er ontstond een achtervolging door de straten van Middelburg waarbij er meerdere keren werd geschoten op de BMW. De auto werd geraakt maar de vrouw en man bleven ongedeerd.

De achtervolging eindigde op de A58 toen de tweede auto het tweetal uit Middelburg uit het oog verloor. De 22-jarige Middelburger reed vervolgens naar de Bloemenlaan in Vlissingen en belde de politie. Aan de hand van de opgegeven signalementen startte de politie een onderzoek.

Rond 19.00 zagen agenten de vermoedelijke betrokken Volkswagen Golf rijden in Middelburg. De bestuurder kreeg een stopteken en werd aangehouden. Het gaat om een 24-jarge man uit Vlissingen.

Korte tijd later rond 19.20 uur zagen agenten op de Veldmaarschalk Montgomerylaan een man lopen die mogelijk ook betrokken was bij de achtervolging en schietpartij. Ook hij is aangehouden. Het gaat om een 27-jarige man uit Middelburg. De beschoten Middelburger heeft aangifte gedaan. Het gaat hier vermoedelijk om een conflict in de relationele sfeer.

Gouden AK doet Krakakaa. © crime nieuws
Gouden AK doet Krakakaa. © crime nieuws