Arrestaties om geweld en bedreigingen tegen journalisten na dodelijke schietpartij

De politie heeft vier personen aangehouden in Venlo voor openlijke geweldpleging en mishandeling. Meerdere journalisten, cameramensen en fotografen werden aangevallen.

Op 1 november werd in Blerick een 22-jarige man doodgeschoten. Na de dodelijke schietpartij was het onrustig in de wijk en zijn daarbij meerdere strafbare feiten gepleegd. Meerdere journalisten, fotografen en cameramensen van verschillende media waren aanwezig in de wijk. Hun aanwezigheid werd niet door iedereen op prijs gesteld en meerdere personen werden daarbij bedreigd.

Meerdere betrokkenen deden hiervan aangifte bij de politie. In relatie tot deze incidenten zijn vandaag vier mannen aangehouden in de leeftijd van 22 tot 26 jaar die allemaal woonachtig zijn in Venlo. Meer aanhoudingen in deze zaak worden niet uitgesloten.

Het onderzoek naar de schietpartij is nog in volle gang. Op dinsdag 14 november hield de politie een 22-jarige man aan in Rotterdam. De man is één van de twee gezochte verdachten. De politie is nog op zoek naar de tweede verdachte in deze zaak. De politie weet om wie het gaat en is op zoek naar de man.