9 arrestaties in onderzoek grootschalige cokesmokkel

Woensdag hebben arrestatieteams en rechercheurs van de politie Rotterdam in een onderzoek naar een criminele organisatie die zich bezig zou houden met grootschalige drugssmokkel invallen gedaan en negen arrestaties verricht. 

De aangehouden personen worden verdacht van betrokkenheid bij de invoer van 400 kilogram cocaïne die vorige week in een container werd aangetroffen. Na de vondst is een 54-jarige douanier aangehouden op verdenking van betrokkenheid bij het binnenhalen van de 400 kilo en eerder 3.000 kilo cocaïne.

In totaal zijn negen personen, in de leeftijd van 22 tot 63 jaar oud, aangehouden. Ze worden verdacht van betrokkenheid bij de invoer van cocaïne en witwassen. De aanhoudingen zijn verricht in Zeeland, Rotterdam, Krimpen aan de Lek, Nieuwerkerk aan de IJssel, Simonshaven, Schiedam en Hellevoetsluis.

In totaal zijn er op zeventien plaatsen invallen en doorzoekingen gedaan. Daarbij zijn auto’s, een geldtelmachine en enkele duizenden euro’s aangetroffen en in beslag genomen. De magere vangst heeft mogelijk te maken met het feit dat de verdachten al bezig waren met het wegwerken van spullen. Zo leek één woning in grote haast te zijn leeggehaald. De aangehouden douanier had daar blijkbaar geen tijd voor want in zijn woning werd meer dan 1 miljoen euro gevonden in een boodschappentas.