Arrestaties in onderzoek dodelijke woningoverval Winterswijk

De politie heeft in samenwerking met de Russische, Franse, Moldavische en Italiaanse autoriteiten drie mannen aangehouden op verdenking van betrokkenheid bij een dodelijke woningoverval in Winterswijk. Bij de overval op 2 juli 2014 kwam de 52-jarige Erik te Selle om het leven.

Direct na de overval met dodelijke afloop startte de politie een groot onderzoek waarbij onder meer beelden werden getoond in Opsporing Verzocht. Uit het onderzoek kwam naar voren dat de verdachten vermoedelijk Moldavisch zijn. Samenwerking met de Moldavische autoriteiten heeft geleid tot identificatie en het lokaliseren van de verdachten.

Afgelopen periode zijn drie Moldavische mannen aangehouden op verschillende locaties. Een 27-jarige verdachte is dinsdag 19 mei aangehouden in Frankrijk. Hij is deze week overgeleverd aan Nederland en wordt vrijdag 5 juni voorgeleid aan de rechter-commissaris. Een tweede verdachte verbleef in Rusland en is door de Russische autoriteiten opgespoord en op 22 mei aangehouden. Op 1 juni is de derde verdachte, een 28-jarige man, aangehouden in Moldavië. Omdat Moldavië geen onderdanen uitlevert zal de man berecht worden in zijn eigen land.