In Limburg zijn twee mannen aangehouden op verdenking van mensenhandel en uitbuiting van twee tienermeisjes. De twee meiden, beide 15 jaar oud, zouden de prostitutie in gedwongen zijn en ruim een half jaar lang betaalde seks hebben gehad.

In het onderzoek zijn ook nog twee vrouwen en een derde man opgepakt, maar weer vrijgelaten,. De vrouwen zouden hebben meegewerkt om de meisjes de prostitutie in te trekken. De derde man zou een klant zijn geweest bij de meisjes.

De twee tienermeisjes werden op meerdere sites aangeboden als prostituee. Mannen die een afspraak wilden maken moesten een 06-nummer bellen dat vermeld staat bij de advertentie op de site. Vervolgens kregen de klanten een adres door van een woning in Heerlen. De verdachten maakten gebruik van meerdere woningen in de stad. Mogelijk zouden er ook seksshows hebben plaatsgevonden met de meisjes.

De politie kwam de jonge meiden op het spoor toen een vriendin van de slachtoffers naar de politie was gegaan. Tijdens het onderzoek werden meerdere foto’s van de meisjes op verschillende sekssites, zoals Kinky.nl, aangetroffen. De foto’s zouden zijn gemaakt in de douche van een van de verdachten, aldus een woordvoerder van het OM tegenover De Telegraaf.

Het is de tweede zedenzaak in korte tijd in Limburg waarbij een tienermeisje betrokken is. Onlangs was er nog veel commotie rondom een zaak waarbij een 16-jarig meisje in een hotel in Valkenburg betaalde seks had met tientallen mannen. Twee vermeende klanten zouden inmiddels al zelfmoord hebben gepleegd na alle media aandacht en commotie.