Sumatraweg in Rotterdam-Katendrecht © google maps

Arrestaties in Dordrecht na schietpartij in Rotterdam Katendrecht

De politie in Rotterdam heeft woensdag twee mannen uit Dordrecht aangehouden op verdenking van betrokkenheid bij een schietpartij op de Sumatraweg in Katendrecht in Rotterdam. Bij de schietpartij is niemand gewond geraakt.

Rond 16.00 uur kwamen er bij de politie meldingen van buurtbewoners binnen dat er schoten zouden zijn gehoord. Agenten gingen snel ter plaatse maar troffen geen verdachten meer aan. Wel werden er kogelhulzen en gaten in een deur ontdekt.

Omdat vermoedt werd dat er van buiten naar binnen is geschoten is er een arrestatieteam bijgehaald die een inval heeft gedaan in het huis met de kogelgaten in de deur. Binnen werd niemand aangetroffen.

Uit buurtonderzoek bleek dat na de schietpartij een auto is weggereden. getuigen hadden een deel van de kenteken onthouden en hebben die doorgegeven aan de politie. Na een zoektocht hielden agenten op de Groenedijk in Dordrecht een auto met twee mannen erin. De twee mannen van 30 en 33 jaar oud uit Dordrecht zijn vervolgens aangehouden en overgebracht naar het politiebureau.