Machinegeweren gevonden in verborgen ruimte busje in onderzoek 'criminele familie' woonwagenkamp
© Twitter (@politieob)

Arrestaties voor 315 kilo cocaïne, wapens en witwassen inzake criminele familie woonwagenkamp

De politie heeft in verband met Operatie Alfa, gericht tegen een criminele familie op een woonwagenkamp, opnieuw aanhoudingen verricht.

In het onderzoek naar een criminele familie uit Oss werden in november en december vorig jaar bij grote en kleine acties in totaal al twaalf verdachten opgepakt, waarvan zeven leden van de familie. De dinsdagochtend aangehouden mannen, in de leeftijd van 24, 53 en 75 jaar oud, maken géén deel uit van die familie, maar waren vertrouwde handlangers, meldt de politie.

Naast deelname aan een criminele organisatie wordt het drietal verdacht van meerdere feiten. Het gaat onder meer om het in bezit hebben van vuurwapens. De 24-jarige man uit Oss wordt verder verdacht van witwassen, terwijl zijn 53-jarige plaatsgenoot betrokken zou zijn bij de invoer van 315 kilo cocaïne.

De politie is naar zeker één verdachte nog op zoek. Het gaat om de man die op 21 november niet werd aangetroffen in Lith en Sumar, waar hij die dag mogelijk zou verblijven. De leiding van de recherche sluit niet uit dat er nog meer arrestaties volgen in het grote onderzoek: ‘Dit onderzoek is jaren voorbereid en wij hebben behoorlijk zicht gekregen op deze criminele organisatie. Daarom is zeker niet uitgesloten dat er meer aanhoudingen volgen. Het onderzoek is in volle gang.’

Bij de acties op de woonwagenkampen werden onder meer drugs, zware vuurwapens in verborgen ruimtes en geld aangetroffen. In totaal zitten in het onderzoek nu vijftien verdachten vast. Het vandaag aangehouden drietal wordt in verzekering gesteld en vrijdag voorgeleid aan de rechter-commissaris.