Arrestaties voor gewapende overvallen na afspraken via datingsites

De politie heeft in een onderzoek naar mannen die overvallen werden in Rotterdam na contacten via een datingsite, aanhoudingen verricht. Het gaat in totaal om drie verdachten.

Op woensdag 1 maart had een 33-jarige man uit Driebergen een afspraak geregeld via een datingsite. In een woning aan de Millinxstraat werd hij overvallen en onder bedreiging van een vuurwapen gedwongen om geld op te nemen bij een pinautomaat.

Een dag later was het wederom raak toen een 47-jarige man uit Rijswijk op date kwam in dezelfde woning in de Millinxstraat. Ook hij was via een datingsite in contact gekomen met een jonge vrouw en had met haar afgesproken in Rotterdam-Zuid. Na aankomst in de woning werd hij met een vuurwapen bedreigd en moest geld overmaken.

Na een uitgebreid onderzoek werden afgelopen vrijdag aanhoudingen verricht. Het gaat om een Rotterdammer van 24 jaar, een 30-jarige man zonder vaste woon-of verblijfplaats en een 17-jarige vrouw uit Rotterdam. Zij worden momenteel verhoord.

In de woning aan de Millinxstraat waar de overvallen plaatsvonden troffen rechercheurs handelshoeveelheden cocaïne en heroïne aan. De drugs is in beslag genomen en vernietigd. Het onderzoek naar de overvallen loopt nog en meer aanhoudingen worden niet uitgesloten.