Arrestaties voor overval criminelen in politiekleding op PostNL vrachtwagen met 80K buit

De politie heeft meerdere verdachten aangehouden in verband met een overval op een PostNL vrachtwagen. De daders hadden politie-uniformen aan en maakten een grote partij telefoons buit.

Op maandag 3 februari werd een chauffeur van een vrachtwagen op industrieterrein Forepark in Den Haag overvallen. Op de IJssel werd de chauffeur rond 18:00 uur door inzittenden in een personenauto gesommeerd om deze met zijn vrachtwagen te volgen. De inzittenden deden zich hierbij voor als politieagenten.

Uit de auto stapte een man in een politie-uniform en gaf de chauffeur een teken om zijn vrachtwagen aan de kant te zetten. Hierop besloot de chauffeur de aanwijzingen die hem gegeven werden op te volgen en werd hij in de omgeving staande gehouden. Vervolgens werd het slachtoffer met geweld overvallen door meerdere mannen.

De overvallers gingen er uiteindelijk vandoor met een deel van de lading uit de vrachtwagen, bestaande uit een grote hoeveelheid kostbare telefoons met een geschatte consumentenwaarde van rond de 80.000 euro. De politie stelde na de melding een uitgebreid onderzoek in naar de gewapende overva. Dit leidde naar een aantal verdachten.

Op woensdagochtend werden drie mannen aangehouden door onder meer een arrestatieteam. Het gaat om Rotterdammers in de leeftijd van 25 tot 27 jaar oud. De verdachten zijn vastgezet en worden verhoord. De politie heeft verschillende woningen doorzocht en hierbij spullen in beslag genomen. Het onderzoek naar de overval wordt voortgezet en meer aanhoudingen worden niet uitgesloten.