De AK-47 (Avtomat Kalasjnikova obraztsa 1947 goda). | Foto ter illustratie!

Arrestaties voor roven miljoenen dollars en euro’s uit geldwagen bij ‘overval van de eeuw’

De politie in Chili heeft aanhoudingen verricht voor de ‘overval van de eeuw’ waarbij 14 miljoen werd buitgemaakt.

Agenten vielen maandagavond meerdere panden binnen in de buurt van de stad Santiago. Hierbij werden vier personen aangehouden. Gelijktijdig vielen agenten binnen bij verdachten in de stad San Clemente, ongeveer 300 kilometer zuidelijker. Hier werden twee verdachten opgepakt. Er werden wapens, drugs, voertuigen en kleding aangetroffen die zouden zijn gebruikt bij de overval.

Ook nam de politie een hoeveelheid cash geld in beslag bij de doorzoekingen. Het is nog niet duidelijk om welk bedrag het precies gaat, maar de politie denkt dat het een deel van de buit is. De verdachten zitten vast en het onderzoek naar de miljoenenroof op de luchthaven van Santiago wordt voortgezet.

Begin maart reden zeven tot tien zwaarbewapende mannen met twee auto’s de vrachtafdeling van de luchthaven binnen. Een geldwagen werd bestormd en de daders roofden een grote hoeveelheid cash. Het ging in totaal om 14 miljoen aan dollars en euro’s. Twee veiligheidsmedewerkers raakten gewond bij deze ‘overval van de eeuw’.