© Instagram

Arrestatieteam DSI valt woning gewapende verdachte binnen na melding schietpartij

Een arrestatieteam van de DSI heeft een inval gedaan in Groningen bij een mogelijk gewapende verdachte.

Bij de politie kwam donderdagochtend rond 9.45 uur melding binnen van een schietincident in de Soerabajastraat. Meerdere eenheden zijn ter plaatse gegaan voor onderzoek. Er bleek op het moment van aankomst geen sprake van een schietpartij te zijn. Wel zou een verdachte iemand hebben bedreigd met een wapen. Er raakte niemand gewond.

De agenten troffen de 62-jarige man in eerste instantie aan op straat. Hij is vervolgens een woning in de Soerabajastraat ingevlucht. De man wilde deze woning niet vrijwillig verlaten. De verdachte toonde tijdens de onderhandelingen vanuit het raam enkele keren een voorwerp dat op een vuurwapen leek. Daarmee heeft hij ook meerdere keren projectielen afgevuurd richting de politie. Hierbij is ook niemand gewond geraakt.

Vanwege de aanwezigheid van een mogelijk vuurwapen zijn er meerdere specialistische politie-eenheden ingezet, waaronder de Dienst Speciale Interventies (DSI). Ook kwamen er onderhandelaars, een hondengeleider en een politiehelikopter ter plaatse. Tijdens de situatie in en rond de woning was de omgeving van de Soerabajastraat afgezet.

Uiteindelijk besloot de politie rond 11:45 uur de woning binnen te treden. Daarbij heeft de DSI desoriënterende middelen gebruikt. Uiteindelijk kon de man met behulp van het stroomstootwapen worden aangehouden. De politie doet onderzoek naar de incidenten. In de woning is onder andere een omgebouwd gasalarmwapen aangetroffen.