© Instagram

Arrestatieteam houdt verdachte beschieting woning in Antwerpen aan in Alphen aan den Rijn

Een arrestatieteam heeft een man uit Alphen aan den Rijn aangehouden voor het beschieten van een woning in Antwerpen.

Op 7 augustus werd een woning beschoten waar op dat moment minderjarige personen aanwezig waren. Er raakte niemand gewond. Na de schietpartij vluchtte de schutter met een auto. De Belgische politie zette in de omgeving direct een aantal controlepunten uit, waarbij een politieauto als blokkade op de rijbaan werd gezet. De vluchtauto reed opzettelijk op een aantal politieagenten in, die het voertuig ternauwernood konden ontwijken. Daarop besloot de Belgische politie gericht te schieten op de auto.

De bestuurder wist uiteindelijk toch te ontkomen en reed met hoge snelheid richting Nederland. Tijdens de daaropvolgende achtervolging van de politie werden er snelheden van boven de 200 kilometer per uur bereikt. De achtervolging eindigde in Rotterdam Nesselande, waar de verdachte uit de auto sprong en wist te ontsnappen.

De auto werd door de politie in beslag genomen en na onderzoek bleken er valse kentekenplaten op te zitten. De echte kenteken werd achterhaald en de auto bleek te zijn gehuurd op naam van een 25-jarige man uit Alphen aan den Rijn. Hij werd dinsdagochtend door een arrestatieteam aangehouden in zijn woning. De man zit vast en wordt verhoord.