De politie is onder vuur genomen toen ze een inval wilden doen in een bedrijfspand in Sittard waar een wiethok aanwezig was. Vijf personen zitten vast.

De aanhoudingen werden in twee naast elkaar liggende panden aan de Nusterweg verricht. Drie personen die in een van deze beide panden zaten, zijn donderdagochtend echter weer snel in vrijheid gesteld. Zij blijken niets met de wiethok te maken te hebben en hebben hiervoor inmiddels excuses van de politie ontvangen.

Vijf andere verdachten bevonden zich in het andere pand en blijven voorlopig vastzitten. Vanuit dit pand werd er op leden van het arrestatieteam (DSI) geschoten, waarop zij hebben teruggeschoten. Ook werd een vluchtauto onder vuur genomen toen die het pand verliet. Deze auto werd korte tijd later met twee lekke achterbanden in de Sint Rosastraat in Sittard aangetroffen. Voor zover bekend is niemand gewond geraakt.

Momenteel onderzoekt de politie het pand waarin de hennepplantage is ontdekt. Uit een eerste schatting blijkt dat het om een wiethok met circa 4000 planten gaat. Daarnaast is een grote hoeveelheid kweeklampen en ander materiaal in beslag genomen. Ook is er een vuurwapen gevonden in het pand en in beslag genomen voor onderzoek. Vanwege het onderzoeksbelang wordt verder geen informatie bekendgemaakt.