© Politie

Arrestatieteam rijdt auto klem in Eindhoven in onderzoek ontvoering criminele circuit

In Eindhoven heeft een arrestatieteam van de politie drie inzittenden van een auto aangehouden in verband met een mogelijke ontvoering in het criminele circuit.

Op de Veldmaarschalk Montgomerylaan werd rond 21.30 uur de ramen ingeslagen van een auto en de inzittenden aangehouden. Aanleiding hiervoor was een melding die eerder op de dag bij de politie was binnengekomen inzake een ontvoering. Het zou gaan om een conflict in het criminele circuit.

De recherche onderzocht de zaak wat leidde tot de aanhoudingen donderdagavond.
De 21-jarige inzittende van de auto is de man naar wie de recherche op zoek was, hij wordt niet als verdachte gezien en hij werd direct na zijn aanhouding vrijgelaten.

Wat de rol van de andere twee, een 28-jarige man en een 24-jarige vrouw, precies is geweest wordt verder onderzocht. Alle betrokkenen zijn in de loop van de nacht in vrijheid gesteld. Voor de recherche is nog niet helemaal duidelijk wat de achtergronden zijn van de zaak en of er daadwerkelijk iemand is vastgehouden. Ook dat wordt verder onderzocht.

Bij de arrestaties werden meerdere autoruiten ingeslagen door leden van het arrestatieteam. Er is dus niet geschoten, zoals door sommige omstanders werd gedacht/gemeld. Het onderzoek loopt nog en meer aanhoudingen worden niet uitgesloten.