© Instagram

Arsenaal (automatische) vuurwapens en 3D-printers gepakt bij invallen in onderzoek wapenhandel

De politie heeft doorzoekingen gedaan op meerdere locaties in een onderzoek naar wapenhandel. Hierbij zijn onder meer automatische vuurwapens en 3D-printers aangetroffen.

De doorzoekingen vonden dinsdagochtend plaats op twaalf locaties. Het gaat om Rotterdam, Den-Haag, Dordrecht, Papendrecht, Bergen op Zoom, Halsteren en Yerseke. De locaties kwamen in beeld bij een lopend onderzoek. Het ging om woningen maar ook bedrijfspanden. De politie trof bij de invallen een arsenaal vuurwapens aan. Het ging om automatische vuurwapens, revolvers, geweren en meerdere 3D-printers waarmee onderdelen werden geprint.

Bij de actie zijn in totaal zes personen aangehouden. Eén verdachte, een 31-jarige man uit Papendrecht, werd eerder al in vrijheid gesteld, maar is nog wel verdachte in het onderzoek. Drie verdachten, een 37-jarige man uit Yerseke, een 40-jarige man uit Den Haag en een 43-jarige vrouw uit Den Haag zijn vandaag voorgeleid aan de rechter-commissaris en moeten voor 14 dagen in bewaring. Een 59-jarige man uit Yerseke is eveneens vandaag voorgeleid aan de rechter-commissaris maar hij mag, onder voorwaarden, zijn proces thuis afwachten. Het onderzoek is volgens de politie nog gaande en meer aanhoudingen worden dan ook niet uitgesloten.