Vrouwe Justitia is de personificatie van het recht. © via Wikimedia Commons

Astrid Holleeder komt opeens met nieuwe geheime opnames van broer Willem

De rechtszaak tegen Willem Holleeder is vandaag weer van start gegaan met een getuigenis van zijn zus Astrid. Tijdens de zitting bleek dat zij in het bezit is van nog meer geheime opnames van haar broer die ze naar eigen zeggen tijdens verhuizing opeens heeft gevonden.

De advocaat van Willem Holleeder was op zijn zachts gezegd nogal verbaasd over het feit dat Astrid opeens nieuwe opnames had gevonden. Volgens de schrijfster van het boek ‘Judas’ heeft ze de opnames toevallig aangetroffen tijdens een verhuizing. De advocaat van Holleeder is ‘not amused’ aangezien Astrid eerder had gezegd alle opnames te hebben ingediend.

Dit hoort ook niet want voor een rechtszaak begint moet de verdediging wel alle informatie ter beschikking hebben. Dan kan niet op elk willekeurig moment iets nieuws worden ingebracht. Dan kan de verdediging zich daar nooit op voorbereiden. Wat de rechter hiermee gaat doen wordt nog beslist.

Willem Holleeder alias ‘De Neus’ zit sinds december 2014 in voorarrest op verdenking van het medeplegen van moord/liquidaties en deelname aan een criminele organisatie. Het Openbaar Ministerie (OM) vervolgt Holleeder voor zijn vermeende betrokkenheid bij een reeks liquidaties, waaronder de liquidaties van mede-Heineken-ontvoerder Cor van Hout, vastgoedmagnaat Willem Endstra, vastgoedhandelaar Kees Houtman en crimineel John Mieremet.