Audi Q7, cash en onroerend goed in beslag bij invallen FIOD in onderzoek witwassen

De FIOD heeft aanhoudingen verricht in een onderzoek naar het witwassen van crimineel vermogen. Bij de actie is onder meer beslag gelegd op een Audi Q7, cash geld en onroerend goed.

Het onderzoek nar een 26-jarige vrouw en een 29-jarige man werd gestart na informatie uit een eerder strafrechtelijk onderzoek naar de verhuur van auto’s door een Duitse vennootschap via verhullende constructies. Volgens de FIOD zijn de legale inkomsten van de man en vrouw niet hoog genoeg om hun levensstijl te financieren. Het vermoeden is dat dit allemaal betaald wordt met inkomsten uit criminele activiteiten.

Bij de actie zijn drie woningen in de regio Den Bosch en een woning in Lienden doorzocht. Er is beslag gelegd op onroerend goed, een Audi Q7 en circa 45.000 euro contant geld. Daarnaast is beslag gelegd op bankrekeningen en digitale en fysieke administratie.

In een van de woningen werd munitie voor een vuurwapen en zwaar vuurwerk aangetroffen. Het onderzoek naar het mogelijk witwassen van crimineel vermogen wordt voortgezet.