Auto Belgische koning bekogeld tijdens rellen in Brussel na dood arrestant

In Brussel zijn bij rellen tijdens een demonstratie rond de dood van een arrestant meer dan honderd personen aangehouden.

Ongeveer vijfhonderd personen gingen woensdagavond de straat op om te demonstreren tegen de dood van de 23-jarige Ibrahima Barrie. Het slachtoffer kwam om het leven na een achtervolging door de politie. Er is nu een onderzoek ingesteld naar de dood van Barrie en mogelijke rol van de agenten die betrokken waren bij de achtervolging en aanhouding.

Tijdens de protesten liep het op straat uit de hand en ontstonden er rellen. Hierbij maakten de betogers de politie uit voor moordenaars en werden agenten bekogeld met stenen en andere voorwerpen. Verder werden er ook her en der brandjes gesticht. De politie heeft in totaal 112 personen aangehouden voor betrokkenheid bij de rellen en het geweld.

Saillant detail is dat tijdens de rellen de auto van koning Filip terecht zou zijn gekomen tussen de politie en betogers. De vorst was op dat moment op weg an zijn paleis in het centrum van Brussel naar zijn woning. Volgens verschillende media zou de wagen met stenen zijn bekogeld. De koning moest rechtsomkeert maken.