Auto klemgereden door politie na gewapende overval op lachgaskoerier

De politie heeft in Breda aanhoudingen verricht voor een gewapende overval op een lachgaskoerier.

Het 21-jarige slachtoffer belde rond 3.15 uur de politie en vertelde zojuist te zijn beroofd. Hij was rond 02.50 uur op een parkeerplaats aan de Ruitersboslaan voor de aflevering van een bestelling lachgas. Daar is hij bedreigd met een wapen en beroofd. De daders, vijf mannen, zijn er in een auto met buit vandoor gegaan.

Meerdere politie-eenheden werden na de melding richting de Ruitersboslaan gestuurd. De auto met de verdachten werd op de Boeimeersingel klemgereden. Een man werd aangehouden, de andere vier verdachten gingen er vandoor. Drie van hen werden korte tijd later in een park in de omgeving opgepakt. Na verder zoeken kwamen agenten uit bij een flat aan de Jan van Nieuwenhuizenstraat. De vijfde verdachte had zich daar op het dak verstopt. Ook hij is aangehouden.

Een oplettende voorbijganger heeft in de buurt van het incident een (op een vuurwapen gelijkend) wapen gevonden. Dit wapen is beslag genomen voor nader onderzoek. De verdachten zijn ingesloten en worden verhoord. Het gaat om een 20-jarige en 18-jarige man uit Rotterdam, een 19-jarige man uit Capelle a/d IJssel, een man van 19 jaar uit Breda en een 19-jarige zonder vaste woon- of verblijfplaats. De politie doet verder onderzoek.