ridouan taghi gezocht
Ridouan (Redouan) T. verdacht van opdracht geven tot reeks liquidaties. © Politie

‘Auto uit netwerk meest gezochte crimineel Ridouan T. mogelijk gelinkt aan liquidatie advocaat’

Eén van de auto’s die gebruikt werd tijdens observaties door het moordcommando dat de moord op Derk Wiersum heeft uitgevoerd, wordt in verband gebracht met het ‘netwerk’ rond Ridouan T., de meest gezochte crimineel van Nederland.

Dat meldt De Telegraaf op basis van meerdere bronnen. Om welke auto het precies gaat meldt de krant niet. De personen die de 44-jarige Derk Wiersum hebben geobserveerd zouden ook gebruikt hebben gemaakt van een zogenaamde ‘safehouse’. Het pand werd zowel voor als na de liquidatie gebruikt om onder te duiken.

Uit onderzoek van de recherche bleek dat de advocaat van de Mocro Maffia kroongetuige Nabil B., al sinds augustus werd geobserveerd. Met drie auto’s werd onder meer de woning van Derk Wiersum geobserveerd. Het gaat om een Opel Combo, Volkswagen Transporter en een Renault Megane. De Renault is uitgebrand aangetroffen en de andere twee voertuigen zijn in beslag genomen.

De politie heeft inmiddels ook een verdachte aangehouden. De man zit momenteel vast in alle beperkingen. Het onderzoek naar de liqudiatie op advocaat Derk Wiersum is nog in volle gang. Meer aanhoudingen worden niet uitgesloten.