Autodief doodgeschopt en geslagen na stelen auto met drie kinderen op achterbank

In de Verenigde Staten is een autodief doodgeschopt en geslagen door een woedende menigte.

De 51-jarige Erik Hood zag een auto met draaiende motor stil staan en besloot ermee weg te rijden. Op de achterbank zaten drie jonge kinderen. De ouders zaten op dat moment in een pizzeria even verderop en zagen de diefstal gebeuren.

De twee renden achter de wagen aan en de man kon Hood uit de auto trekken toen hij vast kwam te zitten in het verkeer. De autodief weigerde zich over te geven en probeerde te vluchten. Omstanders bemoeiden zich ermee en renden achter de autodief aan. De man werd vervolgens geschopt en geslagen terwijl hij op de grond lag.

De politie kwam kort daarna ter plaatse en Hood bleek zwaargewond te zijn. De man is met spoed overgebracht naar het ziekenhuis waar hij is komen te overlijden. De politie heeft nu een onderzoek ingesteld en gaat aan de hand van camerabeelden verdachten opsporen die de autodief hebben toegetakeld.

De kinderen in de auto, waaronder een zeven maanden oude baby, raakten niet gewond en kwamen met de schrik vrij. De moeder wordt nu mogelijk vervolgd omdat ze de kinderen alleen in een auto met draaiende motor heeft achtergelaten.