De politie heeft bij doorzoekingen in panden in Enschede en Hengelo meerdere automatische vuurwapens en een raketwerper inclusief raketten aangetroffen en in beslag genomen.

Bij controle van een auto, een witte Volkswagen Scirocco, troffen agenten twee vuurwapens aan. Uit forensisch onderzoek is duidelijk geworden dat één wapen is gebruikt bij een poging tot moord op een, destijds 45-jarige man. De moordaanslag was op 24 mei 2017 om half één ‘s nachts op een parkeerplaats aan de Eperstrasse in Gronau. Het andere wapen, een automatisch vuurwapen, werd later aangetroffen in een verborgen ruimte van de Scirocco. De politie onderzoekt of dit wapen gebruikt is bij een schietpartij op 19 september 2017. Toen werd er op een woning aan de Benkoelenstraat te Enschede geschoten en op Loungeclub LuxXx aan de Brinkstraat in Enschede. Uit forensisch onderzoek moet nog worden vastgesteld of dit automatische wapen hiervoor is gebruikt.

Agenten hebben vandaag invallen gedaan in panden in Enschede en Hengelo en een 28-jarige en een 29-jarige man aangehouden. Bij de doorzoekingen zijn meerdere wapens aangetroffen waaronder een raketwerper. De recherche onderzoekt de zaak en kijkt nu onder meer naar waar de zware wapens en raketwerper vandaan komen. Het onderzoek is in volle gang.