geld vuurwapens rotterdam, scheepvaartkwartier rotterdam wapens
© Politie

Automatische vuurwapens en tas met veel geld in beslag bij controle Rotterdam

In het centrum van Rotterdam heeft de politie bij een preventief fouilleeractie een enorm geldbedrag aangetroffen en zes automatische vuurwapens. Twee mannen zitten vast.

Na opvallend rijgedrag hielden agenten de auto staande voor een controle. De twee inzittenden, een 28-jarige Rotterdammer en 22-jarige man uit Breda, bleken veel telefoons bij zich te hebben waarvoor ze onlogische verklaringen gaven, volgens de politie. Agenten hielden de mannen aan op verdenking van witwassen en zetten het onderzoek voort.

In een appartement aan het Scheepvaartkwartier werd een tas vol bankbiljetten aangetroffen. Na telling bleek er 182.700 euro in te liggen. Daarnaast nam de politie twee geldtelmachines, dure horloges en tientallen telefoons in beslag. Verder onderzoek leidde agenten naar een auto bij het pand waar in de achterbak een tas met automatische vuurwapens werd gevonden.

Met ondersteuning van de politie in Breda gingen de Rotterdamse agenten naar de woning van de verdachte in Breda voor een doorzoeking. In het pand lagen veel dure spullen maar geen vuurwapens. Het geld, spullen en wapens zijn in beslag genomen. De recherche onderzoekt de zaak.