© Guardia Civil

Automatische vuurwapens, veel cash en Ferrari’s bij invallen Russische maffia in Marbella

Bij een grote actie van de Guardia Civil tegen de Russische maffia zijn invallen gedaan en doorzoekingen verricht in de provincie Malaga. Eén van de arrestanten is de voorzitter van voetbalclub FC Marbella.

Meer dan honderd agenten van de Guardia Civil werden ingezet bij de actie die draaide om het witwassen van meer dan 30 miljoen euro. Naar aanleiding van informatie van Europol startte de Spaanse politie een onderzoek naar een aantal bedrijven die betrokken zouden zijn bij de witwaspraktijken van de Russische maffia.

Volgens Europol ging het onder meer om voetbalclub FC Marbella en een golf club in Marbella. De president een Russische miljardair en vice-president van FC Marbella zitten vast. Daarnaast zijn nog negen andere personen aangehouden en vastgezet. Dit zouden leden van de Russische maffia zijn.

Bij de actie heeft de politie in totaal 18 panden doorzocht en verschillende spullen in beslag genomen. Het gaat daarbij om grote hoeveelheden contant geld, automatische vuurwapens, tientallen voertuigen waaronder exclusieve Ferrari’s.

Ferrari en vuurwapen gepakt bij Russische maffia © Guardia Civil