© Crime-Nieuws.nl

Baas motorclub Bandidos gepakt in Marbella voor smokkel 11.500 kilo cocaïne via Antwerpen

In het Spaanse Marbella zijn kopstukken van motorclub Bandidos aangehouden in een onderzoek naar de smokkel van 11,5 ton cocaïne via de haven van Antwerpen.

Dat heeft de Spaanse politie bekendgemaakt. Het gaat om de leiders van een Spaanse en Duitse chapter die beiden woonachtig waren in Marbella. Hun luxe woningen bevonden zich in dezelfde wijk op steenworp afstand. De actie vond op 20 oktober plaats en de politie viel tegelijk op 26 locaties in Spanje, België en Nederland binnen. Bij de doorzoekingen werden vijftien personen aangehouden. De politie nam voertuigen ter waarde van 700.000 euro, luxe juwelen van ruim 300.000 euro, cash geld en PGP-telefoons in beslag.

Nu blijkt dat één van de opgepakte Bandidos leiders verdacht wordt van het smokkelen van grote partijen cocaïne. Het zou gaan om circa 11.500 kilogram die vanuit Zuid-Amerika via Antwerpen werd binnengebracht. Volgens Belgische media zou het gaan om Geert F. uit Borgloon. De andere Bandidos leider werd nog gezocht door de Duitse autoriteiten vanwege een openstaande gevangenisstraf. De twee zitten vast in afwachting van uitlevering aan België en Duitsland.