De Indonesische politie heeft meerdere aanhoudingen verricht in verband met baby’s die te koop werden aangeboden op een pagina op Instagram.

Op het betreffende account waren foto’s te zien van zwangere vrouwen die onherkenbaar in beeld waren. Verder werden er ook foto’s van echo’s en foto’s van baby’s gepost als bewijs en om uit te kiezen. De kindjes kregen namen als ‘C10’ en dergelijke zodat potentiële klanten hun keus kenbaar konden maken.

Na onderzoek bleek dat het account werd gerund door een 29-jarige man uit Surabaya. Hij is vorige week aangehouden bij een actie van de politie die wist te voorkomen dat een baby daadwerkelijk werd verkocht. Naast de eigenaar van het account werd ook een vroedvrouw en iemand die een kindje wilde kopen aangehouden.

Tijdens de aanhoudingen zijn adoptiepapieren, mobiele telefoons en cash geld in beslag genomen. De opgepakte verdachte riskeren een maximale gevangenisstraf van vijftien jaar. Het Instagram account waarop je baby’s voor 850 euro kon kopen is inmiddels uit de lucht gehaald. Drie baby’s zouden zijn verkocht en de politie onderzoekt nu waar de kinderen zijn gebleven.