Vervoerder bananen bedreigd om onderschept coketransport

Vorige week zijn vier mannen aangehouden in een gestolen auto in ‘s-Gravendeel op verdenking van voorbereidingshandelingen van zeer ernstige strafbare feiten. Hun beoogd slachtoffer was vermoedelijk de vervoerder van een lading bananen waarin 180 kilogram cocaïne verstopt was en in augustus al onderschept is.

Dat meldt het Openbaar Ministerie in Rotterdam. De drugstransport kwam op 24 augustus met een schip aan in de haven van Vlissingen. Het ging om 180 pakketten met elk een gewicht van een kilogram die verstopt waren tussen bananen. De lading bananen was bestemd voor een bedrijf in Rotterdam.

De douane ontdekte de pakketten cocaïne en haalde deze uit de dozen. Uiteindelijk zijn de dozen bananen naar het betreffende bedrijf gebracht. Eind augustus werd bekendgemaakt dat de lading cocaïne met een waarde van ruim 6,5 miljoen euro onderschept is.

Ondanks het persbericht werd begin oktober de vervoerder bedreigd door een aantal mannen die niet wilden geloven dat de drugs in beslag is genomen. De vervoerder werd daarop een aantal keren bezocht en bedreigd. Op 12 oktober werden de vier mannen in de buurt van familieleden van de vervoerder aangetroffen in een gestolen auto. In en naast de auto lagen onder andere een vuurwapen, tie-wraps en een taser.  Sindsdien zitten de vier verdachten, mannen in de leeftijd van 21 tot 39 jaar oud uit Rotterdam, Capelle en Gouda, vast.