Bankovervaller met hakken en zeer slechte pruiken gezocht door FBI
De gezochte overvaller met verschillende pruiken. © FBI Charlotte

Bankovervaller met hakken en zeer slechte pruiken gezocht door FBI

De Amerikaanse FBI is op zoek naar een bankovervaller die tijdens zijn ‘werkzaamheden’ een zeer slechte pruik op had. De FBI noemt de man dan ook de ‘Bad Wig Bandit’ (= Slechte Pruik Bandiet).

De man wordt gezocht voor zeker drie overvallen op banken de afgelopen weken in de omgeving van Charlotte, North Carolina. Tijdens de overvallen droeg de dader telkens een andere pruik. Wat opviel is dat het om hele slechte pruiken ging.

Tijdens de eerste overval, op 13 december 2019, in Huntersville, droeg de overvaller een blonde pruik, een kleurig shirt en hoge hakken, volgens de politie van Huntersville. Bij de tweede overval op 7 januari had de man een lange rode pruik voor zijn gezicht getrokken. Enkele uren daarna was het weer raak en beroofde de dader een derde bank in de plaats Gastonia.

De FBI heeft een uitgebreid onderzoek ingesteld en is naarstig op zoek naar de overvaller met zeer slechte pruiken en vermommingen. De man wordt verantwoordelijk gehouden voor de drie overvallen maar het onderzoeksteam houdt er rekening mee dat de dader mogelijk meer op zijn kerfstok heeft.