De 67-jarige bankrover en het briefje achtergelaten in een bank. © Sussex Police

Bankovervaller zonder buit met lege handen naar huis door slechte ‘niet te lezen’ handschrift

Een Britse overvaller moest tijdens een bankoverval zonder buit weer naar huis omdat het personeel zijn slechte handschrift niet kon ontcijferen.

De 67-jarige Alan Slattery kreeg in juli een gevangenisstraf van zes jaar opgelegd voor twee pogingen tot diefstal. De verdachte heeft schuldig gepleit en toegegeven betrokken te zijn geweest bij de bankovervallen. Helaas voor hem maakte hij niets buit vanwege zijn slechte handschrift.

Volgens de politie van Sussex ging Slattery binnen twee weken drie banken binnen en gebruikte handgeschreven briefjes om de kassiers te vertellen geld te geven. Op 18 maart probeerde hij een bank in Eastbourne te overvallen en gaf een medewerker een briefje. Vanwege het slechte handschrift wist het slachtoffer niet dat het ging om een bankoverval.

Het briefje bleef achter en de bankmedewerkers wisten later na onderzoek te ontcijferen wat er precies stond. ‘Je scherm zal je niet beschermen, geef alle briefjes van 10 en 20 en denk aan de andere klanten’. De politie werd vervolgens gebeld en er is een onderzoek ingesteld.

Ongeveer een week later probeerde Slattery het opnieuw en sloef toe bij een bank in Saint Leonards. Zijn briefje kon nu wel worden gelezen en de bankrover sloeg op de vlucht met 2400 pond. Hij vluchtte in een stadsbus en de politie kon de verdachte via zijn buspas identificeren.

De 67-jarige bankrover en het briefje achtergelaten in een bank. © Sussex Police