Stompzinnige bankovervallers gepakt na selfies met pakken geld

In de Amerikaanse staat Ohio heeft de politie een stel stompzinnige bankovervallers wel heel makkelijk op kunnen pakken. Het slimme tweetal had selfies van zichzelf met buit op Facebook geplaatst.

Op de foto’s was te zien hoe de 28-jarige John Mogan genoot van zijn buit. Op één foto heeft Mogen een stapel bankbiljetten in zijn mond en heeft erbij gezet dat dit een ‘McStack’is. Blijkbaar heeft de verdachte niets geleerd van het verleden want hij was net vrij na een straf van vijf jaar voor een overval in Lancaster. Direct na zijn vrijlating besloot hij om weer toe te slaan.

Hij liep de bank binnen en gaf een briefje aan een bankmedewerker waarop stond dat hij geld wilde. Dit kreeg hij waarna hij vluchtte met een flinke buit. Na de overval plaatste Mogan en zijn vriendin de 24-jarige Ashley Duboe vol trots foto’s van zichzelf met buit. Dit bleef niet onopgemerkt bij de politie en een aantal dagen later is het stel opgepakt. Beide zitten vast en worden aangeklaagd voor diefstal en het plegen van een overval.

John Mogan geniet van zijn 'McStack' buit © facebook
John Mogan geniet van zijn ‘McStack’ buit © facebook