Bankpasfraudeurs op heterdaad betrapt in Oudewater na melding bij politie

De politie heeft na een melding in Oudewater een aantal bankpasfraudeurs op heterdaad betrapt.

Op donderdagmiddag werden bewoners gebeld door een persoon die zich voordeed als bankmedewerker. Diegene vertelde de slachtoffers dat er fraude zou zijn gepleegd met hun bankrekening en er geld was afgeschreven.

Een collega van de bankmedewerker zou aan de deur komen om hun bankpassen op te halen om zogenaamd te voorkomen dat er nog meer geld kon worden afgeschreven. De vermeende slachtoffers vertrouwden het verhaal niet helemaal en schakelden de politie in.

Terwijl de slachtoffers nog in gesprek zijn met de bankmedewerker komt zijn zogenaamde collega aan de deur om de pasjes op te halen. De politie is kort daarna ook aanwezig en weet een 24-jarige man uit de gemeente Leudal aan te houden.

Agenten zochten in de buurt naar een auto waar de verdachte mee naar Oudewater was gereisd. Die troffen ze aan op een parkeerplaats vlakbij. De 22-jarige bestuurder van de auto uit Roermond, die vermoedelijk zat te wachten tot zijn vriend de ‘bankmedewerker’ terugkeerde bij het voertuig, is ook aangehouden. De twee mannen zijn ingesloten in een politiecellencomplex.