© US Army (public domain) via Wikimedia Commons

Barman moet van baas na overval gestolen buit terugbetalen en wordt daarna ontslagen

Een Amerikaanse barman moest na een overval de gestolen buit terugbetalen en is daarna als bedankje ontslagen.

Op 4 december 2020 was Edward Parker aan het werk in een bar in het westen van Las Vegas toen hij werd overvallen. De dader drong de zaak binnen en eiste geld onder bedreiging van een vuurwapen. Nadat de buit binnen was is de overvaller met de duizenden dollars cash verdwenen.

Na de traumatische ervaring werd de barman naar het kantoor zijn baas geroepen. Hij kreeg geen hart onder de riem, zoals verwacht, maar werd gesommeerd om het gestolen geld te vergoeden. Parker moest per direct tekenen of hij zou worden ontslagen. Hij ging naar eigen zeggen noodgedwongen akkoord met een betalingsregeling. Elke maand werd ruim 300 dollar van zijn loon afgehaald. Toen het grootste deel van de buit betaald was werd de barman ontslagen.

Parker is nu een rechtszaak gestart tegen zijn voormalige werkgever om het geld terug te krijgen. ‘Wij denken dat de bar al langer van Edward af wilde en dat ze gewacht hebben met het ontslag tot hij het geld had terugbetaald.’ Aldus de advocaat van het slachtoffer. De bar heeft niet gereageerd op de aantijgingen.